perjantai 29. heinäkuuta 2016

LOMAILUA

Moikka!

Kuten aikasemmin mainitsinkin niin meillä oli viime viikonloppuna tämän kesän viimeiset juhlat ja ne oli Henkan serkun rippijuhlat. Päätettiin lähteä reissuun päivää aikaisemmin, jotta päästään käymään pitkästä aikaa linnanmäellä. Oon viimeeksi käyny huvipuistossa yli neljä vuotta sitten, koska en kokenu, että Jessica olis saanu aijemmin ihan hirveesti niistä härveleistä irti ja ei vaan tullu koskaan ilman tyttöäkään lähdettyä. Henkan kanssakaan ei olla koko tän kuuden vuoden aikana oltu missään huvipuistossa, joten ehkä olikin jo aika!:D

Lähdettiin lauantaiaamuna ajamaan ja napattiin myös Henkan äiti eli Jessican mummi mukaan. Lappeenrannasta Helsinkiin ajaa n. kolme tuntia pysähdyksineen ja meillä matka meni tosi joutuisasti. Koko matka käytiin kuulumisia läpi ja Jesu katseli välillä tabletista ohjelmiaan. Tyttö oli ihan innoissaan kun pääsi "Hensinkiin" uuden matkalaukkunsa kanssa, jonka mamma oli ostanut edellisenä päivänä. Perillä oltiin vähän puolenpäivän jälkeen ja käytiin vaan viemässä kamat meidän hotellihuoneeseen, jonka jälkeen lähdettiin kohti lintsiä.


Linnanmäki oli ihan meidän hotellin vieressä, joten kauaa ei mennyt kun käveltiin porteista sisään. Ilma oli hiukan epävakaa, joten ajateltiin, että porukkaa ei ihan hirveesti varmaan ole. Todellisuus oli ainakin meille jotain ihan muuta ja kamala ruuhkahan siellä oli. Tosin helteisenä päivänä ihmisiä on varmasti kaksi kertaa enemmän, mutta jo tuo väenpaljous oli ihan tarpeeksi meille :D Päätettiin ottaa Henkan kanssa omat rannekkeet ja Jessica sai käydä niissä ilmaislaitteissa kun niitä löyty niin paljon!

Oltiin vähän varauksella tytön suhtautumisen kanssa, koska Jesusta on tullut viimeisen vuoden sisällä todella arka. Kaikki uudet paikat, tilanteet ja ihmiset saa Jessican hurjan ujoksi ja melkein itkun partaalle. Meidän suureksi yllätykseksi Jemppa olikin hirmu reipas ja iloinen koko ajan eikä pelännyt yhtäkään laitetta! Kierreltiin ympäri lintsiä ja käytiin vuorotellen tytön kanssa siinä missä hän halusi. Syötiin ja lopuksi mentiin kaikki yhdessä siihen maisemajunaan.

Koska oltiin otettu rannekkeet niin tehtiin niin, että mummi lähti Jessican kanssa neljän aikaa takas hotelille ja me päästiin Henkan kanssa kiertämään rauhassa vielä muutamat laitteet. Jonotettiin about 20-30min jokaiseen, mutta jonotus ei haitannut kun kerrankin ei ollu lasta vieressä, jota olisi pitänyt viihdyttää:D Oli oikeesti kivaa ihan vaan olla kahdestaan ja jutella jostain muusta kuin siitä mitä ostetaan kaupasta tai kumpi laittaa pyykit kuivumaan. Pieniä iloja<3 Viimeisenä käytiin kummitusjunassa ja siinä kohtaa fiilis vähän laski kun nähtiin vanhempien tulevan kummitustalosta pois itkevän n. 4-vuotiaan kanssa. Huhhuh. Ei ne ikärajakehoitukset siellä vissiin ihan turhaan ole..

Kun saavuttiin takas hotellille, lähdettiin kävellen keskustaan syömään. Valittiin illallispaikaksi grande grill ja ruoka oli sielä tosi hyvää! Mummin kanssa syötiin kanaa ja Henkka otti Jesun kanssa lehtipihviä. Jälkkäriksi nautittiin vielä jäätelöä sekä mansikkamargaritat. Ärsyttää kun en tajunnu ottaa kuvia kauheesti tän päivän aikana kun en oo tehny sitä niin pitkään aikaan! Snapchattia päivittelin suht paljon, mutta en tietenkään tajunnut sieltä tallentaa mitään puhelimeen...



Sunnuntaina oli sitten ne rippijuhlat. Aamulla käytiin syömässä hotelliaamupala, pakattiin kamat ja suunnattiin juhlapaikalle. Siellä odottikin jo Jessican isoisovanhemmat ja muut sukulaiset. Itse kirkkoon ei lähdetty ihan vaan sen takia, että mukana oli 4-vuotias lapsi:D Käytiin ennen juhlien alkua läheisessä puistossa leikkimässä ja sen jälkeen vaihdettiin mekot ja puvut päälle.


Juhlien alkaessa Jemppa meni taas tosi ujoksi eikä suostunut tulemaan pihalta sisälle missä kaikki vieraat oli. Jos joku yritti lähestyä niin alkoi armoton itku!:( Oltiinkin siellä vaan muutama tunti ja sen jälkeen lähdettiin suoraan ajamaan kohti kotia. Kotimatkan alkaessa oltiin Henkan kanssa hyvin huojentuneita siitä, että päästään takaisin Lappeenrantaan. Helsinki ei ole yhtään meidän paikka sen väenpaljouden ja liikenteen vuoksi. Helsinkii ei muuteta ikinä ellei ole esim. töiden vuoksi pakko:D Meille ei ole siellä mitään mitä ei täältä jo löytyisi. Oli jokatapauksessa tosi kiva reissu ja onneksi päätettiin tehdä siitä kaksipäiväinen:)

Nyt tällä viikolla ollaan puoliksi palattu jo arkeen kun Henkan reenit jatkui jäähallilla. Sitä yhteistä perheaikaa meillä on ollut päivittäin silti 3-4 tuntia, joten ne ollaan vietetty uiden, hyvin syöden ja kesästä nauttien. Jesu on innostunut uimisesta nyt oikeen toden teolla ja haluaisi viettää kaikki päivänsä rannalla:D Kesänlapsi henkeen ja vereen!






Tänään Jessica lähti miun vanhemmille yökylään ja mie kävin samantien viemässä kirpparille ikea-kassillisen tavaraa. Aloitin keväällä kunnolla käymään kaappeja läpi, koska meillä on ihan liikaa ylimääräistä, käyttämätöntä tavaraa ja se on niiiiin ärsyttävää! Onneks tossa meidän vieressä on Lappeenrannan suosituin kirppis niin sinne saa helposti tavaraa kuljetettua. Aamulla käyn vielä Jesun lelut ja vaatteet sekä meidän vaatekaapit läpi niin saadaan niihinkin lisää tilaa. Lapsen kanssa on muutenkin mahdotonta käydä esim. leluja läpi, koska kaikelle löytyykin yhtäkkiä käyttöä, haha!



Mukavaa viikonloppua kaikille, palaillaan taas!:)
-Janina




10 kommenttia:

  1. Moi,
    Sun blogi saa aina mut todella hyväntuuliseksi :) Niin huippua, kun jatkoit kirjoittamista!

    VastaaPoista
  2. ihana postaus ja hyväntuulisia kuvia!<3:)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun oot palannu, hypin riemusta kun huomasin että sie oot alkanu taas kirjotella. Jäin eniten ikävöimään ehkä niitä videoita mitä siun aikasimmissa blogeissa on ollu. Varsinkin niitä missä Jessica oli mukana. En tiijä että aiotko tehdä niitä enää, mut ne oli vaa parhaita. Oli aihe mikä tahansa. Oot niin ihana ja hellyyttävä ihminen. Arvostan siuta ihan todella! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuun tekemään! Ihana kuulla, kiitos tuhannesti<3:)

      Poista
  4. Huomasin instagramis suklaa kakun, mikä oli niiin hyvän näkönen, että pakko kysyy ohjetta? :) nomnom. Ihanaa kun oot palannu blogin pariin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit kun tuun vastaamaan vasta nyt, anteeks!:( Mutta siinä oli ihan normaali suklaakakkupohja, täytteinä vadelmasurvos + kermavaahto ja toisena täytteenä sulatettu suklaa + tuorejuusto ja kermavaahto.

      Poista
  5. Meil on ollu ujouskausi 2-3 vuotiaana. Nyt poika on 5v ja ennen niin reipas poika muuttunu ujoksi. Ennen oli tosi paljo mummolassa yökylässä ja kummeilla kylässä. Äiti ei saanu tulla mukaan kun iso poika tarvii lomaa äitistä kuulma :D mutta nyt, ei suostu jäämään mihinkä ilman miuta. Hirvee itku jos meen jonnekki ilman poikaa. Osittain ikä varmasti vaikuttaa et on nyt joku kausi meneillään ja kun on syntymässä vauva niin sekin vaikuttaa. Monesti käyty keskustelua kun poika on huolissaan miten aika riittää enää hänelle, tehdäänkö enää ikinä mitää kivaa jne.
    Toivotaan että tää kausi menis äkkiä ohi kun se on välillä aika stressaavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvin tutulta, tosin teidän tilanteessa varmasti tulevalla vauvalla on iso merkitys tässä tilanteessa. Siinä ei varmasti auta muu kuin osoittaa lapselle sitten se, että kyllä yhteistä aikaa riittää vaikka vauva tuleekin. Toivottavasti tuo ujous ja ikävä menee pian ohi!<3

      Poista

Kiitos kommentista!<3